Nagyvilág

A Pentagon felkészült a második Wikileaks-dömpingre

Az amerikai védelmi minisztérium 120 fős csapattal készül a hamarosan nyilvánosságra kerülő titkos iraki dokumentumok kiszivárogtatására.

A Pentagon 120 fős csapattal készül a Wikileaks weboldal által hamarosan kiszivárogtatásra kerülő mintegy 500 ezer oldalas iraki dokumentum átfésülésére – adta hírül a Reuters hírügynökség. Dave Lapan, a szervezet szóvivője elmondta: egyelőre nem tudni, hogy mikorra várható a Wikileaks legközelebbi akciója, az amerikai védelmi minisztérium mindenesetre felkészült az iratdömping árvizsgálására.

A titkos iraki dokumentumok elvileg sokkal nagyobb terjedelmet jelentenek majd, mint a júliusban nyilvánosságra hozott, 70 ezer oldalas afganisztáni leiratok. A titkos dokumentumok kiszivárogtatására létrehozott weboldal júliusban összesen 91 ezer titkos iratot hozott nyilvánosságra az Afganisztáni háborúról, amelyek eddig nem jelentett civil áldozatokról, illetve a pakisztáni titkosszolgálat és a tálibok kapcsolatáról számolnak be. A Wikileaks nyári akciója volt az Amerikai Egyesült Államok katonai történetének legnagyobb kiszivárogtatási botránya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik