Nagyvilág

Iszlám bíróság: verhető a feleség, amíg nem látszik

Az Egyesült Arab Emírségek legfelsőbb bírósága kimondta: a férj bántalmazhatja feleségét és gyermekeit, amíg az nem hagy fizikai nyomokat.

A férj bántalmazhatja feleségét és gyermekeit mindaddig, amíg az ütlegelés nem hagy fizikai nyomokat az áldozaton – jelentette ki az Egyesült Arab Emírségek legfelsőbb bírósága. Az ítélet azt követően született meg, hogy az Abu Dhabi Nemzeti napilap beszámolt egy férfi esetéről, aki megrugdosta és megütötte családtagjait. Az incidens következtében a gyanúsított lánya zúzódásokat szenvedett a karján és a kezén, a feleség ajkai felrepedtek, a fogai pedig jelentős károsodást szenvedtek.

A bíróság döntése értelmében a férfi túllépte a Saría iszlám törvénykezés által biztosított jogait, és 500 dirham megfizetésére kötelezték a bántalmazót – írta a helyi napilap. A huszonhárom éves lány a hatóság döntése értelmében túl idősnek bizonyult a fegyelmezéshez. A Saría előírásainak értelmében a férfi jogosult bántalmazni feleségét és gyermekeit abban az esetben, ha elsőre nem képes megfegyelmezni őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik