Nagyvilág

A nemi erőszakot mentegeti egy muzulmán vezető

A férfi legnagyobb saría hálózatot működteti Nagy-Britanniában, ahol a házasságon belüli nemi erőszak 1991 óta büntetendő.

Nagy port kavart egy muszlim vallási vezető Nagy-Britanniában, aki megkérdőjelezte a házasságon belül elkövetett nemi erőszak valóságalapját. Sheikh Maulana Abu Sayeed, az Iszlám Saría Bizottság elnöke a Samosa internetes portálnak úgy fogalmazott: a szex a házasság része, azt sugallván, hogy az erőszakot elkövető férfiakat nem lenne szabad megbüntetni tetteikért.

Valójában nem beszélhetünk házasságon belüli nemi erőszakról, esetleg agresszióról, vagy illetlen viselkedésről , amely megrovást érdemel ugyan, de egy bocsánatkéréssel elintézhető– mondta az vallási vezető. Sayeed a legnagyobb iszlám saríja hálózatot működteti Nagy-Britanniában, ahol a házasságon belüli nemi erőszak 1991 óta büntetendő.

Sayeed nyilatkozata jelentős tiltakozást váltott ki a brit közvéleményben. Inayat Bunglawala, a Muslim4UK brit mozgalom elnöke szerint a kijelentései elfogadhatatlanok, az erőszak pedig jogellenes, akár házasságon belül történik, akár nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik