Nagyvilág

Hatalmas lehetőséget kapott Chile

A bányászok kimentése ritkán kínálkozó lehetőséget nyújt Chilének, hogy kilépjen szomszédjai árnyékából – írja a brit The Guardian.

Az 1974-től 1990-ig hatalmon lévő Augusto Pinochet diktatúráját lassan kiheverő Chile a hibátlanul végrehajtott mentési akcióval lehetőséget kapott arra, hogy újra felépítse országimázsát – vélik a vezető brit lap által megkérdezett marketing szakemberek.

A cikkben idézett szakértők szerint a latin-amerikai országra már hosszú ideje nem irányult akkora médiafigyelem, mint az elmúlt két hónapban, és a mentőakció valószínűleg sikeresen ellensúlyozta az országgal szemben korábban felmerült emberi- és munkajogi aggályokat.

A kormány mentési munkálatok alatt mutatott teljesítménye kizárólag csak jót tett az ország megítélésének – vélik az elemzők –, viszont arra is felhívták a figyelmet, hogy a világsajtót eddig csupán a föld alatt rekedt emberek sorsa érdekelte, a bányászok kimentése után viszont majd nehezebb kérdéseket is elkezdenek majd feltenni, mint például: egyáltalán miért történhetett meg ez a baleset?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik