Nagyvilág

Német szélsőséges fegyvereseket öltek meg Pakisztánban

Német állampolgárságú fegyveresek haltak meg egy pilóta nélküli amerikai repülőgép által Északnyugat-Pakisztánban végrehajtott támadásban.

Elmondásuk szerint a távirányítású repülőgép két rakétája eltalált egy mecsetet. A nyolc szélsőséges közül öt feltehetően német állampolgárságú volt, akik terrorista kiképzésen tartózkodhattak Pakisztánban – közölték pakisztáni hírszerzési források.

Nyugati biztonsági szakemberek a múlt héten azt mondták, hogy egy észak-pakisztáni csoport kapcsolatba hozható európai célpontok ellen tervezett terrorista támadásokkal.A CNN amerikai hírtelevízió ezt azzal egészítette ki, hogy egy hamburgi dzsihádista csoportból tucatnyian utaztak kiképzésre Pakisztánba. Ezt a térséget jelölték meg hírszerzési források mint egy lehetséges európai terrortámadás kiinduló pontját. Washingtonban, Londonban, Tokióban és Stockholmban óvatosságra intették a Németországba vagy Franciaországba tartó utazókat.

Távirányított amerikai repülőgépek hetek óta fokozott mértékben támadnak pakisztáni célpontokat; szeptemberben az átlagosnál kétszer több ilyen akciót hajtottak végre. A térség több szélsőséges csoport menedéke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik