Nagyvilág

Pakisztáni katonák brutalitását vették videóra

A CNN tulajdonába jutott felvételen hét bekötött szemű férfi kegyetlen kivégzése látható, amelyet feltehetően pakisztáni katonák követtek el.

Feltételezhetően pakisztáni katonák végeztek ki hét férfit a CNN televízióhoz eljutott kamerás felvétel tanúsága szerint. Ezen bekötött szemű férfiak egy csoportját állítják sorba egyenruhás fegyveresek, akik sortüzet nyitnak a megkötözött személyekre. A kivégzést követően a videón úgy tűnik, minta az agyonlőtt férfiak közül egyesek még életben lennének. Ekkor az egyik katona odasiet melléjük, és újra tüzet nyit rájuk.

A CNN televízió nem tudta azonosítani a videofelvétel pontos helyszínét és idejét. A CNN-nek nyilatkozó szakértő véleménye szerint a katonák egyenruhája és fegyvere a pakisztáni hadseregre utal. A pakisztáni haderő egyelőre szintén nem tudott konkrétumokkal szolgálni, ám azonnali kivizsgálást ígért az incidenssel kapcsolatban. Nemzetközi emberi jogi szervezetek felszólították a pakisztáni biztonsági erőket, hogy szüntessék be a kivégzéseket.

A videofelvétel megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik