Nagyvilág

Európa elleni terrortámadásokat hiúsított meg a CIA

A CIA nem tudja, hogy pontosan milyen terrorakciók készülnek, de a célországokban biztos az ügynökség: ezek Nagy-Britannia, Franciaország valamint Németország.

Pilóta nélküli gépekkel, drónokkal hajt végre a CIA sorozatos támadásokat Pakisztán törzsi régióiban, hogy európai célpontok elleni merényleteket próbáljon meghiúsítani- közölte kedden a Wall Street Journal. Az amerikai lap jelenlegi és volt hírszerzési tisztségviselőkre hivatkozva azt írta: a CIA egyelőre nem tudja, hogy pontosan milyen terrorakciók készülnek, de a célországokban biztos az ügynökség, és ezek Nagy-Britannia, Franciaország valamint Németország.

A lap szerint pakisztáni biztonsági források azt közölték: legkevesebb 20 pilóta nélküli géppel végrehajtott “kemény támadás történt szeptemberben” az afgán határnál, a legutóbbi hétfőn, amikor több militánst öltek meg. A Wall Street Journal szerint, ha ez igaz, akkor ez a legnagyobb támadássorozat, amit a CIA végrehajtott eddig egyetlen hónap alatt. Legutóbb idén januárban ugrott meg a drón-támadások száma. Akkor 12-szer csaptak le fegyveresekre az afganisztáni határnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik