Nagyvilág

Kivonulás Koszovóból, Chavez győzelme és bezúzatott kémnapló [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A szlovák, illetve a cseh kormány szinte egyidőben jelentette be, hogy hazahívják katonáikat Koszovóból. A kivonulás egyik célja mindkét országban, hogy erőforrásokat szabadítsanak fel afganisztáni szerepvállalásuk növeléséhez.
A szlovák csapatkivonásról bővebben…
A cseh csapatkivonásról bővebben…

Államtitkok kiszivárgásának megakadályozása céljából felvásárolta és bezúzatta egy volt amerikai kémtiszt visszaemlékezéseit a Pentagon – adta hírül a brit Telegraph című napilap. A volt afganisztáni hírszerző memorandumát éppen a megjelenés előtt semmisíttette meg a Pentagon.
Bővebben…

Az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők csapatai megkezdték a tálibok elleni, eredetileg júniusra tervezett offenzívát a szélsőséges felkelők fellegvárának számító Kandahár környékén.
Bővebben…

Hugo Chavez venezuelai elnök pártja szerzett többséget a venezuelai parlamenti választáson, ám az ellenzék – a voksok egyharadának megszerzésével- veszélyeztetheti az elnök távlati terveinek megvalósulását, és 2012-es újraindulását.
Bővebben…

Oroszország és Kína elutasítják egyetlen ország, vagy országcsoport hegemonizmusát – hangzott el Dmitrij Medvegyev elnök pekingi látogatásán. A két ország vezetői hangsúlyozták: “új demokratikus világrendet” szeretnének mindenkire egyformán érvényes szabályokkal.
Bővebben…

Francois Fillon francia miniszterelnök feltűnően távolságtartóan beszélt Nicolas Sarkozy elnökről egy vasárnapi televíziós interjúban. A kormányfő elhatárolódása összefüggésben áll Sarkozy eheti feltételezett kormányátalakítási terveivel, amelyről úgy tudni, hogy Fillon miniszterelnök leváltásával vonja majd maga után.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik