Nagyvilág

Nincs magyar áldozata a horvátországi repülős balesetnek

A gép Magyarországról tartott Olaszországba, amikor a tragédia történt.

Lezuhant Horvátországban egy lengyel kisrepülőgép, a balesetben két lengyel állampolgár, a pilóta és a gép utasa, életét vesztette. A Cessna típusú gépnek még szombat délután fél négy körül veszett nyoma Horvátország légterében. A 17 óra 20 perckor hivatalosan eltűntnek nyilvánított repülő után nagy erőkkel kezdték meg a kutatást. A roncsokat és a holttesteket végül 22 óra 55 perckor találták meg a (Károlyváros) Karlovac melletti Krnjak település környékén, a D1-es autópályától másfél kilométerre.

A Cessna egy másik lengyel sportrepülőgéppel együtt szombat délután Magyarországról, a zalaegerszegi repülőtérről szállt fel, és Horvátországon keresztül Olaszországba, Ancona városba tartott. A szerencsétlenül járt Cessna társa minden gond nélkül meg is érkezett Olaszországba.

A horvát sajtónak kezdetben voltak olyan értesülései, miszerint elképzelhető, hogy az áldozatok magyarok voltak. Ezt Vizsi Lajos, a Zalaegerszeg-Andráshida Repülőtér vezetője határozottan cáfolta. Elmondta, hogy szombaton valóban útnak indult két lengyel repülőgép Olaszország irányába, azonban a gépek pilótái és utasai is lengyelek voltak, és egy éjszakát töltöttek Zalaegerszegen, mielőtt továbbindultak Olaszországba.

A horvát média szerint a rossz időjárási viszonyok okozhatták a balesetet. A szerencsétlenség idején esett az eső a környéken. A gép felkutatásában a rendőrségen kívül 80 hegyi mentő vett részt, és segítséget kaptak a helyi erdészektől és a lakosoktól. A földnek csapódott repülő nem robbant fel, nem égett ki. A holttesteket a roncsok között találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik