Nagyvilág

Brüsszel: szélessávú internetet mindenkinek

Az informatikai és távközlési biztos elmondta: 2013-ra minden európai lakosnak rendelkeznie kell alapvető internetkapcsolattal.

Azon dolgozik az Európai Bizottság, hogy tíz év múlva az Európai Unió minden lakója rendelkezzen “gyors vagy nagyon gyors”, szélessávú internetes hozzáféréssel – jelentette be Neelie Kroes, az informatikai és távközlési kérdésekért felelős biztos Brüsszelben.

Hozzátette: továbbra is cél az, hogy 2013-ig minden európai lakos rendelkezzen legalább alapvető – nem feltétlenül szélessávú – internetkapcsolattal. A bizottság adatai szerint ez év elején uniós átlagban a háztartások 24 százaléka rendelkezett szélessávú hozzáféréssel. Bulgáriában és Romániában 13, Dániában és Hollandiában 37 százalékos volt a lefedettség, ez a két szélső érték.

Magyarországon ekkor a háztartások 18 százalékának van szélessávú internetes kapcsolata. Európa jelenleg világelső a széles sáv átlagos elterjedtsége terén – állapította meg a bizottság -, de a hálózatokat tovább kell fejleszteni és korszerűsíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik