Nagyvilág

Meghosszabbították a szükségállapotot Új-Zélandon

Az iskolák, a boltok és az irodák zárva maradnak addig, amíg a földrengésben megrongálódott 500 épületet át nem vizsgálják.

Az új-zélandi hatóságok meghosszabbították a szükségállapotot Christchurch városában, miközben a katonák egy olyan zónát is kialakítottak, ahová senki sem mehet be: így óvják az egyik városrészt az állítólagos fosztogatásoktól.

Helyi kórházi illetékesek közölték: soha ennyien nem születtek egy nap alatt Új-Zéland második legnagyobb városában, mint a földmozgás után.A szombati, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földmozgás után erős utórengések rázták meg Christchurch városát: a földrengés becslések szerint csaknem másfél milliárd dolláros kárt okozott.

Az iskolák, a boltok és az irodák zárva maradnak egészen addig, amíg a több mint 500 megrongálódott épületet át nem vizsgálják. Szombat óta kijárási tilalmat is bevezettek éjszakára a fosztogatások miatt. Csaknem kétszázan vannak átmeneti szállásokon, miután el kellett hagyni otthonukat.

Christchurch-ben csaknem 80 éve nem történt ilyen pusztító földrengés, mint szombaton, de a katasztrófának nem voltak halálos áldozatai a 340 ezres lakosú városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik