Nagyvilág

A Twitteren csatázik Phenjan és Szöul

Macska-egér játéknak nevezi az AFP hírügynökség azt a harcot, amely az interneten kezdődött Észak-Korea internetes megjelenésével.

Észak-Korea azzal vádolja Dél-Koreát, hogy akadályozza állampolgárainak hozzáférését a Twitter-oldalához. Phenjan augusztus 12-én csatlakozott az internetes szolgáltatáshoz, nem sokkal azután, hogy a Youtube videomegosztón is megjelent.

Macska-egér játéknak nevezi az AFP hírügynökség azt a harcot, amely az interneten kezdődött Észak-Korea internetes megjelenésével. Most Észak-Korea vádolja azzal a délieket, hogy nem engedik meg @uriminzokkiri Tweet és a Youtube oldalának látogatását polgáraiknak. “Mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a videók, és üzenetek elérését az oldalainkon” – áll az uriminzokkori.com észak-koreai hivatalos weboldalon megjelent hétfői közleményben. Az írás hozzáteszi, hogy a koreai újraegyesítés ellen dolgozók nem akarnak párbeszédet és együttműködést, “mocskos” cselekedeteik pedig csak mélyítik a szembenállást a Koreai-félszigeten. Az @uriminzokkiri linkjeiről egyébként ugyanerre az internetes oldalra lehet eljutni.

Szöul nemrég figyelmeztette a dél-koreai felhasználókat, hogy megbüntethetik őket, ha válaszolnak az északi üzenetekre, de a KNDK rövidesen több mint 10 ezer követőt gyűjtött. Ebből valószínűleg nem sok északi lehet, miután csak nagyon kevés embernek adatik meg a számítógép és az internetes hozzáférés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik