Nagyvilág

Mi történt ma a nagyvilágban? – péntek

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Egy magyar geológus, Gönczi István is segített Chilében, a beomlott bányában rekedt vájárok felkutatásában. Gönczi egy számítógépes részleget vezet, részben neki köszönhető, hogy felvették a kapcsolatot a bányászokkal.
Bővebben…

Az előzetes szakértői vélemények szerint nem játszhatott közre emberi mulasztás Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy hétfőn Afganisztánban bekövetkezett halálában. A tragédia vizsgálatának két-három héten belül lehet pontos eredménye.
Bővebben…

Új terrorhullám fenyegeti Nagy-Britanniát, mivel a következő években 800 radikális iszlám fogoly fogja elhagyni a börtönöket. Az említett személyek nem terrorista tevékenység miatt kerültek börtönbe, ám fogságuk alatt elsajátították a szélsőséges nézeteket, a hatóságoknak pedig nagy kihívást jelent majd az új generációs radikálisok elleni küzdelem.
Bővebben…

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke is kaphat magyar állampolgárságot, ha kérvényezi azt, és el tud beszélgetni magyarul az anyakönyvvezetővel – jelentette ki Wetzel Tamás, a magyar állampolgársági törvény végrehajtását felügyelő miniszteri biztos a Krónika című napilapnak adott interjúban.
Bővebben…

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) emberi jogi bizottsága megrótta Franciaországot a romák kitoloncolása miatt, és felszólította a francia kormányt, hogy kiutasítás helyett inkább integrálni próbálja Európa legnagyobb etnikai kisebbségét.
Bővebben…

Sikerrel járt Jimmy Carter volt amerikai elnök Észak-Koreában: közbenjárására az észak-koreai hatóságok amnesztiában részesítettek egy több év börtönbüntetésre ítélt amerikai állampolgárt.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik