Nagyvilág

A honvédség hősi halottjának tekinti az elesett katonanőt

A hétfői afganisztáni támadásban 32 évesen elhunyt Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.

A Honvédelmi Minisztérium délelőtt közleményben tájékoztatott, hogy egy magyar katona életét vesztette az afganisztáni Baglán tartományban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfő hajnalban. A támadásban további egy katona életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan megsérült.

Majd Hende Csaba, honvédelmi miniszter délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be: a támadásban, amelyet hétfőn hajnalban, magyar idő szerint fél négykor indítottak, egy 32 éves katonanő halt meg. Az elhunytat, Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, a honvédség hősi halottjának tekinti.

Pappné Ábrahám Juditot, aki 2002 óta szolgált a Magyar Honvédségben többször is kitüntették, 2007-ben a Békefenntartásért Szolgálati Jelet is átvehette. Önkéntesként 2003-ban Macedóniában, majd 2007-ben Koszovóban vállalt önkéntesként szolgálatot. Férje szintén szerződéses katona, és feleségével egy kontingensben szolgált, de az előző váltással épp néhány napja tért haza Afganisztánból. Magyarországon pedig egy helyen, a tatai dandárban szolgáltak.

A Boon.hu (Borsod Online) cikke szerint Pappné Ábrahám Judit Sajószentpéterről származott. Itt a négyes iskolában tanult, majd Kazincbarcikán, az Irinyi János középiskolában szerzett érettségi bizonyítványt. Tatabányán élt férjével, gyermekeik nem voltak. A kemma.hu információja szerint Pappné Ábrahám Judit személyügyi területen dolgozott, s Magyarországon és Afganisztánban is személyügyi tiszthelyettesként szolgált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik