Nagyvilág

Részvétét fejezte ki az amerikai nagykövet

Részvétét fejezte ki az Afganisztánban elesett magyar katona családjának az Egyesült Államok nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis hétfőn.

“Szomorúan értesültünk a Magyar Honvédség katonájának haláláról és több társának megsebesüléséről egy konvoj elleni támadás során. Szívből együtt érzek az elesett katona családjával. Remélem, hogy sebesült társai tökéletesen felépülnek” – áll a nagykövetség által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az írta, hogy a támadás is mutatja a NATO és az ISAF előtt tornyosuló afganisztáni kihívás nagyságát.

“Hálásak vagyunk a magyar kormánynak, a Magyar Honvédségnek és a magyar embereknek az együttműködésért és az áldozatokért, amelyekkel hozzájárulnak ehhez a létfontosságú erőfeszítéshez” – fogalmazott a nagykövet.

Az afganisztáni Baglán tartományban hétfőn halt meg egy katona, amikor támadás érte a magyar konvojt. A honvédelmi tárca közleménye szerint a támadásban további három magyar katona is megsérült: egy életveszélyesen, kettő pedig súlyosan. A konvojban a tartományi újjáépítési csoport (PRT) katonái utaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik