Nagyvilág

Tévéostrom Srí Lankán

A colombói adó épületébe először tucatnyi férfi rontott be, majd összetörték a stúdiók és a szerkesztőség berendezéseit.

Ismeretlenek felgyújtottak pénteken egy magán televíziós csatornát Srí Lanka fővárosában. A colombói adó épületébe először tucatnyi férfi rontott be, majd összetörték a stúdiók és a szerkesztőség berendezéseit. Ezután benzinbombát robbantottak. A Siyatha tévé jelenleg nem sugároz. Az adó egyik munkatársa azt mondta, hogy teljesen megsemmisültek az adáshoz szükséges berendezések. A beszámolók szerint az épületbe berontó férfiak automata fegyverekkel érkeztek. Ártalmatlanná tettek két biztonsági őrt a tévénél, akiket kórházba kellett szállítani. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Korábban a televízió tulajdonosait, mint a hatalmon lévő kormánypárt támogatóit tartották számon. Később azonban a kabinet azzal vádolta meg, hogy az ellenzék államfőjelöltjét támogatták a januári választáson. Azt nem lehet tudni, hogy ennek köze van-e a gyújtogatáshoz. Srí Lankán tavaly januárban is felgyújtottak egy magántévét. A támadókat azóta sem találták meg a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik