Nagyvilág

Hajóbaleset – Valószínűleg nem teljesül a polgármester kérése

Valószínűleg nem teljesíthető a mosonmagyaróvári önkormányzat kérése, hogy magyar szakértők is részt vehessenek a philadelphiai hajóbaleset vizsgálatában.

Ezt Nagy István alpolgármester közölte az MTI-vel.

Mint elmondta, kedden írtak levelet Magyarország washingtoni nagykövetének, amelyben az kérték: a külképviselet tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a szerencsétlenség körülményeinek tisztázásában vegyen részt olyan ember, aki” a magyar nagykövetség megbízásából, kifejezetten a magyar érdekek képviseletében jár el”.

A csütörtök délelőtt kapott válasz szerint a kérést továbbították az ügyben eljáró New York-i főkonzulátusnak, de az egyesült államokbeli gyakorlat ismeretében “nem nagy az esély arra, hogy magyar szakértők részt vehetnek az eljárásban, a vizsgálatban”.

A philadelphiai Delaware folyón múlt szerdán ütközött egy uszály turistákat szállító vízibusszal. A balesetben eltűnt 16 éves magyar diáklány és az egykor szintén a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban tanuló 20 éves fiú holttestét két nappal később találták meg, nem messze a tragédia helyszínétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik