Nagyvilág

Hajóbaleset – Mégis keresik a magyar diákokat?

Ellentétes információk láttak napvilágot a philadelphiai Delaware folyóban eltűnt magyar diákok keresésével kapcsolatban.

A fiatalok társaikkal együtt egy kétéltű buszon utaztak, amely először kigyulladt, majd összeütközött egy uszállyal. Kevés az esély arra, hogy a két diák még életben van, de tovább kutatnak utánuk – mondta el a Független Hírügynökségnek Pataki Eszter, a Külügyminisztérim szóvivője a New York-i magyar konzul amerikai hatóságoktól kapott tájékoztatása alapján.

A CBS3 helyi tévécsatorna internetes honlapján, illetve a philly.com helyi hírportál oldalán azonban az olvasható, hogy a parti őrség felfüggesztette a keresést.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a baleset helyi idő szerint szerda kora délután történt, amikor egy kétéltű busz először kigyulladt, majd összeütközött egy uszállyal a Delaware folyón. 37-en voltak a városnéző járművön. Két magyar diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember kivételével mindenkit sikerült kimenekíteni az ütközés után.

Az amerikai hatóságok magyar idő szerint péntekre virradó éjjel arról tájékoztatták a helyszínen lévő New York-i magyar konzult, hogy bár kevés az esély arra, hogy a diákok életben vannak,de tovább folytatják a keresést – mondta el a Független Hírügynökségnek Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője. Azt azonban nem tudni, meddig kutatnak még a fiatalok után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik