ep
Nagyvilág

Botrányt csaptak a képviselők az EP-ben

Haza igyekvő türelmetlen képviselők verték ki a biztosítékot az Európai Parlamentben.

Meglehetősen rossz képet alakított ki magáról az Európai Parlament csütörtökön, amikor néhány száz, minél előbb hazautazni vágyó képviselő hangoskodása megzavarta a halászatról szóló elhúzódó vitát.

A halászati napirendi pont elején még alig lézengett néhány ember a padsorokban, majd lassan kezdett megtelni az ülésterem.Az európai uniós banki adatok átadásáról és az európai diplomáciai szolgálatról tartandó szavazást végül már mintegy 640 képviselő várta türelmetlenül. (A Európai Parlament szabályai szerint a képviselők annak alapján kapják napidíjukat, hogy jelen vannak-e a szavazás pillanatában.)

“Ebben a teremben vannak emberek, akiknek el kell érniük a repülőgépüket” – szólt bele a vitába keresetlen őszinteséggel Robert Atkins konzervatív brit politikus, kérve, hogy “valaki most már intézkedjen”.

“Gyalázat, ami itt megy, másra sem gondolnak, csak arra, hogy minél gyorsabban szavazzanak, aztán hazamehessenek” – méltatlankodott a halászatról szóló vita alapját képező jelentés szerzője, a francia Alain Cadec.

“Botrányos, ahogy a képviselők viselkednek ebben az ülésteremben, ilyesmi a világ semelyik másik parlamentjében nem szokott előfordulni” – mondta felháborodva az ír Pat the Cope Gallagher.

A parlament elnöke, Jerzy Buzek viszont egy szóval sem reagált a történtekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik