Nagyvilág

Üzemanyagot loptak, felrobbantak

A Vöröskereszt szerint több mint 100 halottja van a Kongói Demokratikus Köztársaságban történt tartálykocsi-robbanásnak.

A Vöröskereszt helyi szervezetének szombati közlése szerint tévedett a Kongói Demokratikus Köztársaság dél-kivui, tartományi kormányának szóvivője, amikor 100 körülire becsülte a halottak számát az egyik faluban történt robbanás következményeként. A Vöröskereszt szerint biztos forrásból tudják, hogy legkevesebb 200-an haltak meg, közük rengeteg gyerek.

A közép-afrikai ország hatóságai szerint a tömegkatasztrófa az ország keleti részén történt. Egy Tanzániából indult fűtőolajjal teli tanker egyelőre ismeretlen okból felborult, amikor áthaladt a Sange nevű falun. Hatalmas tömeg rohanta meg a kocsit, hogy üzemanyagot lopjanak, amikor bekövetkezett a robbanás, amely végigsöpört szinte az egész falun”- mondta Vincent Kabanga, az érintett térség, Dél-Kivu regionális kormányának szóvivője.

A szóvivő azt mondta, hogy a halottak száma egészen biztosan meghaladja a 100-at, de ez csak ideiglenes adat. Rengeteg ugyanis a súlyos sebesült, és azt sem tudni, hogy hányan lehetnek a robbanástól összeomlott vagy leégett házak romjai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik