Közélet

Meghalt a felrobbant tartályban dolgozó munkás

A tűzoltók kiemelték a teljesen összeégett holttestet. Nem tudni, mi okozta a balesetet.

Tartálytisztítási és karbantartási munkálatok közben történt a robbanás a MOL csepeli bázistelepén csütörtökön. Egy ember meghalt – olvasható a MOL MTI-hez eljuttatott közleményében.

A baleset a tartályban lévő anyagmaradék eltávolítása közben következett be. A munkálatokat egy alvállalkozó kivitelező cége, annak munkatársai végezték. A tisztítás közben a szükséges védőfelszereléseket használták, a tartályban dolgozó munkatárs levegőellátását a szabályok szerint oxigénpalackkal biztosították, valamint a megfelelő létszámú külső szakmai felügyelet is biztosított volt. A robbanás pontos okát a jelenleg is folyó vizsgálat tárja majd fel – közölte a társaság a MTI-vel.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese azt közölte az MTI-vel, hogy a tűzoltók egy holttestet emeltek ki a tartályból. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett holttestet a tartály falától nem messze találták meg – mondta a sajtóügyeletes. A halálos kimenetelű baleset tényét az olajtársaság is megerősítette közleményében.

Csütörtök délután két robbanás is történt a MOL csepeli üzemanyag-tároló telepén a Petróleum utcában. A telepen egy ötezer köbméteres üzemanyagtároló-tartályban keletkezett tűz. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a tűzoltók 4-es riasztási fokozatban vonultak ki. Kiürítésre, kilakoltatásra azonban nem volt szükség.

Robbanások Csepelen (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik