Nagyvilág

A palesztín szervezetek együtt álljanak ellen Izraelnek

Mahmúd Abbász palesztin elnök küldöttséget meneszt Gázába megbékélési tárgyalások folytatására a Hamász iszlamista szervezettel.

Amr Músza, az Arab Liga főtitkára a jövő héten szintén a Gázai övezetbe utazik, hogy szolidaritását fejezze ki a palesztinokkal az izraeli blokád miatt.

Mahmúd Abbász vezető Isztambulban kijelentette: az izraeli blokádot megtörni szándékozó önkéntes segélyflottilla elleni izraeli támadásra a legjobb válasz az, ha “a palesztin szervezetek megbékélnek egymással, és kéz a kézben állnak ellen Izraelnek”.

“Megalakítottunk egy küldöttséget palesztin vezetőkből, amely Gázába utazik, hogy meggyőzze a Hamászt a megbékélés szükségességéről” – mondta a Palesztin Hatóság vezetője.

A megbékélés egyetlen feltétele, hogy a Hamász fogadja el az Egyiptom által javasolt tervet, amely felszólítja a Hamászt és az Abbász vezette Fatahot a megbékélésre és választások megtartására.

Abbász “tömeggyilkosságnak” nevezte a május 31-én a Gázai övezetbe tartó nemzetközi segélyflottilla elleni izraeli kommandós támadást, amely során kilenc török meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik