Nagyvilág

Majdnem verekedés tört ki az izraeli parlamentben (videó)

Heves vita alakult ki az izraeli Knesszetben a feltartóztatott segélyhajón utazó egyik arab képviselő felszólalása alatt.

Haneen Zoabi beszéde közben végig hangos bekiabálások és szitkozódások hallatszottak, az egyik képviselő azt kiabálta: „Takarodj vissza Gázába te áruló!”. A felszólalást egy jobboldali képviselő erőszakkal próbálta megállítani, már a pódiumon állt, mikor a biztonságiak megállították. A jobbközép Kadima párt egyik politikusát is ki kellett vezettetni az ülésteremből, miután harmadik felszólításra sem hagyta abba hangos bekiabálást.

A beszéd közben egy képviselő azt ordította: „Ellenőrizzék, hogy van-e nála kés!”- utalva a segélyhajó aktivistáinál talált fegyverekre.

Az arab és zsidó képviselők között többször is dulakodás kezdődött a felszólalás közben, a teremőrök azonban megakadályozták, hogy az összeszólalkozás verekedéssé fajuljon.

Az arab képviselőnőt kedden reggel engedték szabadon az izraeli hatóságok. Beszédében elmondta: azért vett részt a segélyakcióban, mert ellenzi a Gázai övezet „illegális, embertelen és illegitim” blokádját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik