Nagyvilág

Nicaragua megszakította diplomácia kapcsolatait Izraellel

Nicaragua felfüggesztette diplomácia kapcsolatait Izraellel a gázai segélyflottilla elleni akció miatt - jelentette be a managuai sandinista kormány szóvivője.

Rosario Murillo szóvivő keddi bejelentése szerint a nicaraguai kormány ettől a naptól kezdve függeszti fel diplomáciai kapcsolatait az izraeli kormánnyal. Az nem ismert, milyen időszakra érvényes a managuai kormánydöntés.

A szóvivő szerint Nicaragua “elítéli az izraeli kormány által véghezvitt bűnös támadást” a humanitárius missziót teljesítő flottilla ellen. Managua különösen hangsúlyozza “az Izrael által nemzetközi vizeken elkövetett cselekmény törvényellenességét, a törvények és a nemzetközi humanitárius jog durva megsértését”.

Az izraeli erők hétfőn hajtottak végre támadást az általuk blokád alatt tartott Gázai övezetbe segélyeket szállító “Szabadság flottillája” ellen, amely hat hajóból állt, fedélzetén 750 emberrel. Az izraeli akció következtében a palesztinbarát aktivisták közül legalább kilencen életüket vesztették és negyvenen megsebesültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik