Nagyvilág

Feloldották a korlátozást a londoni reptereken

Feloldották hétfőn délután a forgalmi korlátozásokat a két legnagyobb brit repülőtéren.

Az izlandi vulkánkitörés újabb hamufelhője miatt éjszakára lezárt, majd először csak részlegesen megnyitott londoni Heathrow-n és Gatwicken. A korábbi korlátozások miatt budapesti járatokat is töröltek.

A brit országos légi irányítási szolgálat (NATS) hétfőn délután bejelentette, hogy a polgári repülésügyi hatóság (CAA) megszüntetett minden repülési korlátozást a két legforgalmasabb brit repülőtér környékén.

Gatwickről a teljes éjszakai zárlat reggeli enyhítése után is egy ideig csak indulhattak a repülőgépek, de érkező járatok nem szállhattak le.

Ez érintette a Malév két budapesti járata közül a délelőttit, amelyet töröltek.

Erre a repülőtérre az easyJet és a Malév egy-egy további járata közlekedik Ferihegyről; ezeket a Gatwick járatinformációja hétfőn délután érkezésre jelezte.

Heathrow-n, ahonnan a British Airways közlekedtet budapesti járatokat, az információs rendszer hétfőn szintén érkezésre jelölte a BA aznapi összes ferihegyi járatát.

Az ugyancsak Londont kiszolgáló Lutonra a zárlat hivatalosan nem vonatkozott, de itt is késések és járattörlések voltak hétfőn; törölték többek között a Wizz Air hétfő reggeli budapesti járatát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik