Nagyvilág

Elfogták a Times Square-i merénylő segítőjét

A pakisztáni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtott a New York-i pokolgépes merényletkísérlet gyanúsítottjának.

Erről a The Washington Post számolt be amerikai illetékesekre hivatkozva.

A gyanúsított bizonyítékokat szolgáltatott arra nézve, hogy a pakisztáni tálibok állnak a merényletkísérlet mögött – írta a lap.

A gyanúsított a lap szerint azt is beismerte, hogy segített a Times Square-i merényletkísérlet elkövetésével gyanúsított Faisal Shahzadnak, hogy pakisztáni törzsi területre utazzon a bombakészítés elsajátítása céljából.

A hatóságok telefonbeszélgetések felvételeit, elektronikus leveleket és más kommunikációs eszközöket vizsgálnak annak megállapítására, hogy helytállóbb bizonyítékokat találjanak Shahzad és a pakisztáni tálibok közötti kapcsolatra. Az amerikai hatóságok csütörtökön három embert vettek őrizetbe New Yorkban, Bostonban és Philadelphiában tartott razziák során.

Faisal Shahzad egy terepjáróba rejtett házi készítésű pokolgépet akart felrobbantani New York egyik legforgalmasabb csomópontjánál, a Times Square-nél. A rosszul összetákolt szerkezet nem robbant fel, a férfit két nappal később őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik