Nagyvilág

Riadalmat okozott egy elhagyott autó New Yorkban

Rövid időre lezárta a rendőrség a Robert F. Kennedy hidat New Yorkban szerdán késő este, mert az átkelő manhattani fizetőkapujától nem messze egy elhagyott teherautót találtak.

Szemtanúk látták, amint járművet futva elhagyta egy férfi. Az arizonai rendszámtáblájú teherautó a fizetőkapu alkalmazottja szerint gázolaj szagától bűzlött. A hatóságok bombaszakértőket és tűzoltókat is küldtek a helyszínre. Robbanószerkezetet azonban nem találtak.

A riadót néhány nappal azután rendelték el, hogy a valaki a város központjában, a Times Squere-en próbált meg merényletet végrehajtani. Május 1-én egy utcai árus figyelmeztette a rendőröket egy vészvillogóval parkoló, elhagyott autóra, amely füstölgött. A bombaszakértők akkor egy házilag készített bombát találtak, amelyet azonban rosszul szereltek össze, ezért nem robbant fel. Az esettel kapcsolatban néhány nappal később letartóztattak egy pakisztáni származású amerikai állampolgárt, aki ellen azóta terrorizmus miatt vádat is emeltek. New Yorkban fokozták a biztonsági intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik