Nagyvilág

Tankkal lepték meg Slotát

Nem mindennapi ajándéknak örülhetett a Szlovák Nemzeti Párt diktatórikus vezére, Ján Slota - írja a Kitekintő.hu a Felvidék Ma nyomán.

Egy polgárjogi aktivista Ján Hlina ugyanis páncélozott járművel lepte meg az állandó magyarveszéllyel és háborúval riogató Slotát.

Hlina neve nem új a közvélemény számára, hiszen Pozsonyban a nemzeti párt székházáról a szlovák zászlót vette le, Komáromba pedig belovagolt, hogy bocsánatot kérjen Slota kijelentései miatt. Tervei között szerepel, hogy június 4-én, a trianoni gyásznapon Budapestre lovagol fehér lovon.

Hlina azzal, hogy egy páncélozott járművet szállított a nemzeti párt székháza elé, azt szerette volna jelezni, hogy az állandó háborút emlegető és folytonos gyűlöletkampányt folytató Slotának, most már van tankja, amivel meg tudja támadni Budapestet. Viszont, háborút nem engedünk neki – jelentette ki a polgárjogi aktivista. Hlina szeretné, ha az emberek odafigyelnének tettére és belátnák, hogy a Szlovák Nemzeti Párt jelent veszélyt a szlovák társadalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik