Nagyvilág

Gyorsan távozott a hamufelhő

Feloldották Csehországban hétfő kora reggeltől az Izland felől érkező vulkáni hamufelhő miatt elrendelt részleges légtérkorlátozást.

Ugyancsak újra megnyitották a légi forgalom előtt a horvát légteret, illetve valamennyi horvátországi repülőteret. Reggel 9 óra óta ismét fogad és indít járatokat a lisszaboni repülőtér.

Csehország légterében vasárnap este rendeltek el részleges zárlatot. A korlátozásokat hétfő reggel 5 órától oldották fel. Az előrejelzések szerint az időjárás kedvező marad, és a következő napokban várhatóan nem kell számítani újabb légtérzárlatra.

Horvátországban is megnyitották hétfőn a vasárnap részben lezárt légteret, illetve a repülőtereket, miután a vulkáni hamufelhő kelet felé kezdett sodródni. A Croatia Airlines horvát légitársaság hétfőn menetrend szerint indítja járatait.

A tervezettnél korábban nyitották meg újra a portugál főváros légikikötőjét. A lisszaboni repülőtér eredetileg 14 óráig nem fogadott volna járatokat, de mivel a hamufelhő a vártnál gyorsabban távozott, korábban – már 9 órától – feloldották a korlátozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik