Nagyvilág

New York-i merénylegkísérlet: terrorizmus miatt emelnek vádat

Terrorizmus és tömegpusztító fegyver használata miatt emelnek vádat az ellen a pakisztáni-amerikai férfi ellen, akit a New York-i autóbombás merényletkísérlet gyanúsítottjaként vettek őrizetbe.

“Terrorista összeesküvés történt azzal a céllal, hogy amerikaiakat öljenek meg az ország egyik legforgalmasabb pontján” – mondta Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter.

Tájékoztatása szerint a letartóztatott férfi – aki egy korábbi rendőrségi közlés szerint beismerte, hogy ő akarta felrobbantani a terepjárót a Times Square-en – hasznos információkkal szolgált a nyomozóknak.

Közben a pakisztáni titkosszolgálattól származó keddi információk szerint Karacsiban letartóztattak “legalább egy” férfit a Times Square-i merényletkísérlet kapcsán.

Az egyik forrás szerint az illető a New Yorkban elfogott Faisal Shahzad barátja. Egy másik, szintén névtelen forrás több letartóztatásról adott hírt szombat óta. “Összeszedtünk néhány családtagot” – mondta. Vádat még nem emeltek senki ellen.

Rehman Malik pakisztáni belügyminiszter és Mahdum Sah Mehmud Kuresi külügyminiszter találkozott Anne Patterson amerikai nagykövettel, és felajánlotta együttműködését Shahzad lenyomozásában és bíróság elé állításában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik