Nagyvilág

Egy pakisztáni férfi a New York-i merényletkísérlet gyanúsítottja

Egy pakisztáni származású férfié az a terepjáró, amelyben pokolgépet találtak szombat este a New York-i Times Square-n.

Ezt névtelenül nyilatkozó rendőrségi illetékesek közölték, hozzátéve, hogy az illetőt a merényletkísérlet “potenciális gyanúsítottjaként” kezelik a hatóságok.

Az egyik rendőrségi tisztségviselő azt mondta, hogy a pakisztáni származású gyanúsított nemrégiben Pakisztánban járt. Az illető connecticuti lakos. A hatóságok kihallgatták az autó korábbi tulajdonosát, aki azt mondta, hogy három héttel ezelőtt adta el az autót számára ismeretlen személynek, aki készpénzzel fizetett a 17 éves Nissan Pathfinderért.

Egy iszlamista honlap azt állította korábban, hogy pakisztáni tálibok vállalták magukra a merényletkísérletet, s a támadást megtorlásnak szánták két iszlamista vezető, al-Bagdádi és al-Muhádzsir, illetve muszlim mártírok megöléséért. Raymond Kelly New York-i rendőrfőkapitány erre reagálva azt mondta: a rendőrségnek nincs olyan bizonyítéka, amely alátámasztaná ezeket az állításokat.

Szombat este rendőrök pokolgépet találtak a New York-i Times Square-en a parkoló terepjáróban. A robbanószerkezetet a tűzszerészeknek sikerült hatástalanítani. A hatóságok több órára lezárták és kiürítették a zsúfolt teret és környékét, a közúti forgalmat elterelték, járókelőket sem engedtek a helyszínre. Kiürítettek több lakóházat és irodaépületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik