Nagyvilág

New York ezúttal megúszta: sikerült megakadályozni a tűzvészt

Komoly pusztítást okozhatott volna meghiúsított merénylet.

A manhattani Times Square-en talált pokolgéppel az elkövetők célja az lehetett, hogy hatalmas tüzet okozzanak – mondta újságíróknak Raymond Kelly, a New York-i rendőrség (NYPD) vezetője. A sötétzöld Nissan Pathfinderben propángáztartályokat és benzines kannákat találtak helyi idő szerint szombat este, éppen amikor a környék tele volt taxikkal, turistákkal és a színházba siető emberekkel. A terepjáró azért lett gyanús, mert üresen, járó motorral és vészvillogóval parkolt, és a hátuljából füst szivárgott. A Nissant még alaposabb vizsgálat alá vetik, a rendőrök megpróbálnak DNS-nyomokat és ujjlenyomatokat rögzíteni – tette hozzá a rendőrfőkapitány. Kelly szerint a pokolgép, ha felrobbant volna, komoly károkat okozott volna a környező épületekben.

Raymond Kelly elmondta: egyelőre senkit nem vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban. A térfigyelő kamerák felvételein látható a terepjáró, amint nyugat felé halad a 45. utcán, majd leparkol a Hetedik és a Nyolcadik sugárút között. A rendőrség a környező irodaházak kamerái által felvett képeket is meg akarja vizsgálni – tette hozzá.

A Times Square környékét több órára lezárták a hatóságok, a forgalmat elterelték. Miután a szakértők megbizonyosodtak róla, hogy a robbanószerkezet nem léphet működésbe, elszállították a járművet, és ezután ismét megindulhatott mind a gyalogos, mind az autós forgalom a turisták körében népszerű negyedben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik