Nagyvilág

Elhárított merénylet – köszönet az éber járókelőknek

Halálos támadást sikerült meghiúsítani New Yorkban - mondta város polgármestere.

Mindez az éber járókelőknek és a biztonsági hatóságoknak köszönhetően – jelentette be Michael Bloomberg. A polgármester megerősítette: pokolgépet találtak a manhattani Times Square környékén egy parkoló autóban helyi idő szerint szombat este. A robbanószerkezetet sikerült hatástalanítani. Egyelőre nem tudni, hogy ki állhat a robbantási kísérlet mögött. A jelek szerint a házi készítésű robbanószerkezetet amatőr módon szerelték össze – tette hozzá Bloomberg.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta: három propángáztartályt, két benzines kannát, tűzijátékokhoz használt petárdákat és két időzítő berendezést találtak az autóban. Először egy utcai pólóárus figyelt fel a gyanús terepjáróra, amely üresen állt, viszont járt a motorja. Az árus szólt egy lovas rendőrnek, aki észrevette, hogy füst szivárog a jármű hátsó részéből. A hatóságok lezárták és kiürítették a turista látványosságnak számító, számos színháznak otthont adó zsúfolt tér környéket. A közúti forgalmat elterelték, járókelőket sem engedtek a helyszínre. Kiürítettek több lakóházat és irodaépületet.

A rendőrség kivizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek szerint szemtanúk látták, amint valaki sietve elhagyta a sötétzöld Nissan Pathfindert, és ellenőrzik a térfigyelő kamerák felvételeit is. Az autó connecticuti rendszámtáblája nem egyezik a jármű regisztrációs számával – közölte egy rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik