Nagyvilág

Al-Kaida terroristákat fogtak Jemenben

A jemeni rendőrség több tucat feltételezett al-Kaida-terroristát vett őrizetbe razziák során egy nappal azután, hogy egy öngyilkos merénylő támadást kísérelt meg a szanaai brit nagykövet ellen.

Az ország északi részében három ember sebesült meg egy tűzharcban, amely a lázadók és a kormányt támogató törzsek között zajlott le.

Az őrizetbe vettek között hét jemeni van. Mindannyian szoros kapcsolatban állnak azzal a pokolgépes merénylővel, aki meghalt, amikor rátámadt a Tim Torlot brit nagykövetet szállító gépkocsioszlopra.

A hét férfit, akárcsak a támadót korábban már őrizetbe vették a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadásokkal összefüggésben, de kétévi börtönbüntetés letöltése után elengedték őket – mondták el az illetékesek.

Jemen évek óta harcol a stabilitását megingató al-Kaida és más terrorszervezetek ellen. A szervezet regionális szárnyának, az Arab-félszigeti al-Kaidának Jemenben van a támaszpontja, és korábban is fenyegetőzött nagykövetségek elleni támadásokkal, sőt hajtott is már végre ilyeneket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik