Nagyvilág

Fico szerint a Jobbik földbe taposná Szlovákiát

Robert Fico szlovák kormányfő óvatosságra int a magyarországi parlamenti választások közeledte miatt - írja a Kitekintő.hu a SITA szlovák hírügynökség nyomán.

„A jelenlegi helyzetben óvatosabbaknak kell lennünk, mint bármikor máskor. A magyarországi választások után valószínűleg lesz minek örülnünk, de biztosíthatok mindenkit, hogy a Szlovák Köztárasság kormánya védelmezni fogja a Szlovák Köztársaság érdekeit“ – jelentette ki ma, a Francia-Szlovák Kerekedelmi Kamara képviselőivel tartott találkozója után, utalva a szélsőséges Jobbik mintegy 50 rokonszenvezője komáromi látogatására, ahol virágot helyeztek el Szent István szobránál.

„Ezek rendkívül veszélyes dolgok, amik most történnek, mert úgy néz ki, mintha valaki tudomásunkra akarná hozni, hogy van itt valamilyen terület, amely mindig is Magyarországhoz tartozott. Bizonyára nagyon óvatosak voltak, hogy nehogy törvényt sértsenek, de ez mindannyiunk számára nagy-nagy figyelmeztetés a magyarországi választások kapcsán. Ha Magyarországon a Jobbik lesz a második legerősebb parlamenti párt, tudomásul kell vennünk, hogy ennek a pártnak teljesen más a hozzáállása Trianonhoz, ez a párt nem ismeri el a Szlovákia és Magyarország között létező határokat. Olyan párt ez, amely rendkívül Szlovákia ellen van hangolva és Szlovákiát a legszívesebben a földbe taposná“ – jelentette a kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik