Nagyvilág

Őrizetben a moszkvai merényletek szervezői

A biztonsági szervek már tudják, kik állnak a hétfői moszkvai és a szerdai dagesztáni merényletek mögött, és körözik őket.

Ezt Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója jelentette ki a dagesztáni Mahacskalában Dmitrij Medvegyev elnök részvételével tartott értekezleten.

Azt mondta, megerősítést nyert, hogy észak-kaukázusi illegális szerveződésekhez kötődnek a terrorakciók. Több személyt máris őrizetbe vettek, folyik a kihallgatásuk, és bizonyítékok is vannak arra nézve, hogy közük van a merényletekhez.

Eközben a lifenews.ru orosz honlap szerint azonosították a moszkvai metrórobbantás két merénylőjét is. Eszerint egyikük Umalat Magomedov, egy szélsőséges dagesztáni csoport tavaly decemberben megölt vezérének az özvegye. A másik a húszéves Marha Usztarhanova, Szaid-Emin Hizrijev ugyancsak megölt gudermeszi szélsőséges özvegye.

Sikerült tisztázni azt is, hogy a két asszony egy kísérővel a dagesztáni Kizljarból, busszal indult el, és hétfőn hajnali két óra körül érkezett Moszkvába, a Luzsnyiki autóbusz-végállomásra. Az őket szállító busz vezetőjét és minden utasát is kihallgatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik