Nagyvilág

A Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik

A katolikus egyházon belüli szexuális botrányok azt bizonyítják, hogy "a Gonosz a Vatikánban is tevékenykedik" - jelentette ki a The Times című brit lap szerint a Szentszék fő ördögűzője.

A 85 esztendős Gabriele Amorth atya, aki immár negyedszázada a Vatikán vezető egzorcistája, s akinek praxisa során a sátáni megszállottság 70 ezer esetével volt dolga, úgy vélekedett, hogy a Gonosz beszivárgásának következménye a Vatikánon belüli hatalmi harc, csakúgy mint az olyan “bíborosok, akik nem hisznek Jézusban és az olyan püspökök, akik kapcsolatban állnak a Démonnal.”

Véleménye szerint sátáni megnyilvánulás volt az is, amikor a Vatikán megpróbálta eltussolni a svájci gárda akkori parancsnoka, Alois Estermann, annak felesége és Cedric Tornay gárdista tizedes 1998-as halálát, akiket agyonlőve találtak. “Azonnal mindent el akartak leplezni. Ez látni engedi a rothadást” – mondta. Amorth atya azt állítja, hogy a II. János Pál pápa ellen 1981-ben elkövetett merénylet is az ördög műve volt, csakúgy mint a tavaly karácsonyi incidens, amikor egy zavarodott nő az éjféli mise idején XVI. Benedekre ugrott, és a földre rántotta őt.

Mint mondta, olykor hat-hét emberre is szükség volt ahhoz, hogy lefogjanak egy megszállottat. Az ördög által birtokolt személyek gyakran ordítottak és visítottak, szöget és üvegszilánkokat köptek, amelyeket az egzorcista egy táskában őriz. “Az ujjnyi vasdaraboktól a rózsaszirmokig bármi kijöhet a szájukon” – tette hozzá.

Amorth atyát 1954-ben szentelték pappá. Első ördögűzését 1986-ban végezte. Egyebek mellett azt állította, hogy Adolf Hitler és Joszif Sztálin a Gonosz megszállottja volt. Egyike volt azoknak a vatikáni tisztségviselőknek, akik azt állították, hogy J.K. Rowling Harry Potter regényei “hamisan különböztetik meg a fekete és a fehér mágiát.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik