Külföld

Magyar szakember az uniós rendőrakadémia élén

admin
admin

2009. 12. 11. 15:57

Bánfi Ferenc lesz a CEPOL igazgatója a szervezet Vezető Testületének döntése alapján.

A magyar rendészet eddigi legnagyobb nemzetközi sikereként könyveli el, hogy az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) Vezető Testülete december 11-i ülésén igazgatónak választotta a magyar Kormány támogatásával pályázott dr. Bánfi Ferenc nyugállományú rendőr-vezérőrnagyot – közölte a Rendészeti Minisztérium. “Hosszas diplomáciai küzdelem eredményeként” a magyar szakember jövő év január 1-től váltja a svéd Ulf Göranssont a szervezet élén.

Dr. Bánfi Ferenc 1957-ben született Szegeden, a Rendőrtiszti Főiskolán, majd azt követően a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett diplomát. Az igazgatói pozícióra különösen alkalmassá teszi az, hogy több évtizedes, itthon és külföldön szerzett rendőri és vezetői tapasztalata mellett jelentős sikereket ért el a hazai és nemzetközi rendészeti oktatásban is.

Az európai rendőri együttműködés jövőjét a következő években meghatározó ún. Stockholmi Program alapján, a rendőrképzésnek, és ezáltal a CEPOL-nak, az eddiginél jóval nagyobb jelentősége lesz. A CEPOL szerepének növekedése a jelenleginél hatékonyabb menedzsmentet igényel. Bánfi tábornokra vár tehát a feladat, hogy megújítsa a rendőrképzést koordináló ügynökséget, és kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.