Külföld

Pániktól tart az ukrán miniszter

admin
admin

2009. 11. 02. 20:17

Ukrajna egészségügyi minisztere arra kéri a politikusokat, hogy ne élezzék a helyzetet az országban, ne keltsenek pánikhangulatot és ne osztogassanak szakszerűtlen orvosi tanácsokat a médiában.

Vaszil Knyazevics az ukrán politikusoknak címzett, hétfőn kiadott közleményében a többi között leszögezi, hogy az ország komoly megpróbáltatások elé néz az új típusú influenza megjelenésének következtében, ami valamennyi hatalmi ágtól szakszerű és összehangolt működést követel.

Ehelyett azonban, amint azt az utóbbi napok fejleményei bizonyították, a bonyolult helyzetet a politikai ellenfelek kizárólag a politikai küzdelem eszközeként használták ki – idézte a minisztert a lembergi (lvivi) zik.com.ua internetes hírportál.

A tárcavezető visszautasítja az egészségügyi minisztérium elleni, pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatos vádakat, amelyek szerinte arra irányulnak, hogy megbénítsák az intézmény szakembereinek tevékenységét. Egyben rámutat, hogy miniszterként támogat minden, az igazság kiderítését célzó vizsgálatot, az esetleges vétkesek felelősségre vonását, de csak az influenzajárvány leküzdése után.

Knyazevics arra kéri a politikusokat, beleértve az orvosi diplomával rendelkezőket is, hogy ne osztogassanak tanácsokat a televízió képernyőjéről és tartózkodjanak az új típusú influenzajárvánnyal kapcsolatos kommentároktól. A miniszter szerint ugyanis túl sok idő megy el a badarságok cáfolatára és az orvosi szakkérdések magyarázására. “A politikusok foglalkozzanak saját dolgaikkal, ne rabolják a honfitársak életéért küzdő orvosok drága idejét” – szögezi le az ukrán egészségügyi miniszter.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.