Nagyvilág

Bombafenyegetés a németországi amerikai támaszponton

Nagyszabású rendőrségi akció kezdődött a nyugat-németországi Spangdahlemben található amerikai katonai repülőtéren, miután az amerikai erőket hétfő este telefonon pokolgépes támadással megfenyegették.

Hétfő este fél hatkor az amerikai támaszpontra telefonált egy férfi, aki orosz vagy török akcentussal beszélt németül, és azzal fenyegetőzött, hogy legalább négy társával együtt pokolgépes támadásokat követnek el a repülőtér ellen.


„A telefonos fenyegetés után az amerikai erők értesítették a rendőrséget, amely az amerikai biztonsági erőkkel közösen haladéktalanul megerősítették a légitámaszpont védelmét” – olvasható a rendőrség közleményében. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta: nem zárható ki, hogy a fenyegetés hamis. Az incidens időben egybeesik az Egyesült Államok ellen elkövetett terrortámadások hatodik évfordulójával.


Egy héttel ezelőtt a német hatóságok közölték, hogy meghiúsítottak több olyan jelentősebb pokolgépes merényletet, amelyet németországi iszlám szélsőségesek akartak elkövetni amerikai létesítmények ellen. Ezzel kapcsolatban három embert letartóztattak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik