Külföld

Irán: elfogadhatatlan a hatalmi javaslatcsomag

admin
admin

2006. 06. 11. 10:40

Elfogadhatatlanok az iráni urándúsító tevékenység leállítása céljából benyújtott hathatalmi javaslatcsomag bizonyos elemei - közölte vasárnap az iráni külügyminisztérium szóvivője.

A javaslatcsomagban “vannak pontok, amelyek elfogadhatók, vannak homályos pontok és vannak olyanok, amelyek véleményünk szerint nem kellene, hogy benne legyenek” – mondta Hamed Reza Aszefi.


Az iráni külügyi szóvivő megismételte, hogy Teherán nem mond le az urándúsítás jogáról. Hozzátette viszont, hogy az ajánlatcsomag tanulmányozása nyomán Teherán előterjeszti saját javaslatait az iráni atomprogram körül kialakult nézetkülönbségek rendezésére.


Az iráni atomprogram ügye hónapokkal ezelőtt az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé került, miután Teheránnak nem sikerült meggyőznie a nemzetközi közösséget arról, hogy tudósai áramtermelés és nem atomfegyver építése céljából folytatnak atomipari kutatást.


Az Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Oroszország és Kína megállapodott egy Irán elé terjesztendő, ösztönzőket tartalmazó csomagban, feltételül szabva Teheránnak az urándúsítás leállítását, amire azonban az iszlám köztársaság nem hajlandó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.