Nagyvilág

Tízezrek vonultak el Milosevics ravatala előtt

A toxikológiai vizsgálatok első eredményei semmi jelét nem mutatták ki annak, hogy Milosevic halálát mérgezés okozta volna- jelentette be a hágai Nemzetközi Törvényszék. Ezalatt Belgrádban többszáz méteres sor kígyózik a volt elnök ravatala előtt.

„Egyelőre semmi jelét nem találták a mérgezésnek. Szeretném hangsúlyozni ugyanakkor, hogy ezek előzetes eredmények” – közölte Fausto Pocar bíró hágai sajtóértekezletén. A magas vérnyomásban és keringési zavarokban szenvedő egykori jugoszláv államfőt múlt szombaton találták meg holtan hágai cellájában. Az első halottkémi jelentés szerint szívinfarktus okozta a halálát.

Slobodan Milosevic ravatala előtt nem apad el kegyeletüket lerovók tömege, közel hatszáz méteres sor kígyózott pénteken délben a belgrádi múzeum előtt, ahol felállították a néhai jugoszláv államfő koporsóját. Az elhunyt politikust csütörtökön kora délután ravatalozták fel a Jugoszláv Történeti Múzeumban. Az intézmény éjszaka is nyitva tartott, becslések szerint eddig több mint tízezer ember vonult el a ravatal előtt. Egy héttel a nyugati média által “utolsó balkáni diktátornak” nevezett politikus halála után a szerbiai sajtót már nem az elhunyt „háborús hagyatéka” körüli vita uralja, inkább a ravatalozást és a temetést kísérő ellentmondások és pletykák érdeklik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik