Külföld

Tankokkal a székely autonómia ellen?

admin
admin

2006. 03. 07. 08:51

Székelyudvarhelyen a Székely Nemzeti Tanács bejelentette: március 15. alkalmával a Székelyföld területi autonómiájára vonatkozó nyilatkozatot olvasnak fel. A Nagy-Románia Párt elnöke ellentűntetést szervez. A hadsereg harckocsijait a vasútállomáson „korszerűsítik". – adta hírül a Népszabadság.

Személyesen vezetem majd le a rendezvényt, amelynek békésnek kell lennie, de ugyanakkor kellően határozottnak ahhoz, hogy a magyar fasiszták és revizionisták agyából véglegesen kiszedje a területi autonómia gondolatát – Corneliu Vadim Tudor, a Nagy-Románia Párt elnöke. Azt is elmondta, hogy százezer romániai és külföldi “hazafit” vár március 15-re Székelyudvarhelyre, ahol “hatalmas békés tiltakozást” szervez, hogy “az egységes román nemzetállamot” megvédje “a magyar sovének által készített gyilkos merénylettől”.

Ugyanakkor Székelyudvarhelyen a helyi katonai alakulat éppen az elmúlt napokban kezdte el hadászati eszközeinek korszerűsítési akció keretében történő cseréjét. Ennek nyomán tucatnyi harckocsi jelent meg a város vasútállomásán, ahol a gyalogos-közlekedést is betiltották. A helyiek ezt megfélemlítési próbálkozásként értelmezték.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.