Nagyvilág

Orbán Merkellel találkozott Berlinben

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kedden Berlinben megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével. A megbeszélésen a hazai választások mellett gazdasági kérdésekről és a két párt Európai Néppárton belüli együttműködéséről volt szó.

„Egyórás találkozónk volt, és két fő témáról beszéltünk. Az egyik Európa jövője, a másik pedig a német, a magyar és az európai gazdaság jövője” – mondta Orbán Viktor a Magyar Rádiónak. A két párt vezetője egyetértett abban, hogy az unió számára a munkanélküliség jelenti a legnagyobb kihívást.


Az előző baloldali német kormány azért bukott meg, mert nem tudta kezelni a munkanélküliséget, valójában a munkanélküliség buktatta meg – mondta a Fidesz elnöke. Európában is közös erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy minél több új munkahely jöjjön létre. Az út, amely ide elvezethet, az a bürokrácia csökkentése és a kis- és középvállalkozók vállát nyomó adóterhek csökkentése lehet.

A megbeszélés napirendjén a Fidesz tájékoztatása szerint a magyarországi választások, a Fidesz és a CDU együttműködése, valamint gazdasági kérdések szerepeltek. Orbán Viktort Berlinbe elkísérte Németh Zsolt, a Fidesz szakpolitikusa, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik