Külföld

A norvégok beperelték az EU-t

admin
admin

2006. 02. 20. 15:51

Fjord Seafood beperelte az EU-t, mivel szerinte a közösség az új minimumimportárat jogtalanul vetette ki a norvég lazacra.

A norvég lazactenyésztő óriás szerint a minimumimportár (MIP) kivetésével az EU saját antidömping szabályait szegte meg. A cég szerint semmi ténybeli alapja nem volt annak az állításnak, miszerint áron alul vitték volna be a lazacot az unióba.

A Fjord Seafood azt szeretné, ha az Elsőfokú Bíróság illegálisnak nyilvánítaná a MIP-et, továbbá meg kívánja védeni a céget a minimumimportárból adódó potenciális pénzügyi veszteségektől is.

A cég képviselőinek nyilatkozataiból kiderült, hogy reményeik szerint a bírósági döntéssel egyszer és mindenkorra eldől az is, hogy a dömpingellenes szabályok vonatkozásában az EU milyen mértékben folytathat vizsgálatokat. Helge Midttun, a Fjord vezetője abbéli reményének adott hangot, hogy „ezzel a jövőben sokkal szilárdabb és kiszámíthatóbb keretfeltételek teremtődnek meg a Fjord Seafood és a lazacipar számára”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.