Nagyvilág

Magyarokat is veszélyeztethetnek a Mohamed-karikatúrák

Szükségtelen provokációnak tartják a hazai sajtóban is megjelent Mohamed-karikatúrákat a nemzetközi humanitárius tevékenységet folytató magyar segélyszervezetek, és munkatársaik életveszélybe is kerülhetnek a muzulmán térségben – írja a Magyar Nemzet.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy afganisztáni irodájukban a helyi munkatársak fokozottan figyelnek a biztonságra. A segélyszervezet pár nap múlva komoly aggodalommal indítja az országba magyar állampolgárságú munkatársát. Jelenleg a Gázai övezetben és Szerbia-Montenegró muzulmánok lakta részein dolgozik magyar állampolgárságú munkatársuk, de hasonló veszélyben vannak partnereik Groznijban és Észak-Kaukázusban is.

Szilágyi Béla, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat igazgatója arról tájékoztatta a lapot, hogy a jövő héten is indul Indonéziába egy orvoscsoportjuk, igaz, nem a radikálisok lakta Aceh tartományba, hanem Nias szigetére, ahol nem annyira erős az iszlám jog, vagyis a sarija. Ennek ellenére számítanak nehézségekre, és megtették a szükséges óvintézkedéseket: vészhelyzetben néhány órán belül ki tudják hozni munkatársaikat.

A Mol pakisztáni leányvállalatának igazgatója, Vakarcs Gábor Iszlámábádban nem érzi magát életveszélyben, az ottani kormány ugyanis határozottan fellép a szélsőségesek ellen, nem érdeke a felfordulás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik