Nagyvilág

Elhunyt Dubai uralkodója

Elhunyt Maktum bin Rasid al-Maktum sejk, dubai emír, aki az Egyesült Arab Emírségek kormányfője és alelnöke is volt. Dubai vezetését testvére veszi át.

Az ország hivatalos hírügynöksége, a WAM közlése szerint Maktum sejket ma reggel az ausztráliai Queenslandben található Palazzo Versace luxushotelben érte a halál, ahová december 28-án érkezett.


A 62 éves közkedvelt uralkodó halálának okát nem közölték, de diplomáciai források szerint szívbetegségben szenvedett. Az Egyesült Arab Emírségekben 40 napos gyászt rendeltek el. Az uralkodó holttestét szerdán szállítják vissza Dubaiba Boeing 747-400-as magánrepülőgépén – írja a BBC.

Maktum bin Rasid al-Maktum sejk keveset szerepelt a nyilvánosság előtt, inkább öccseire bízta a napi ügyek vitelét. Ő volt a híres dubai Godolphin-istállók társtulajdonosa, amelynek lovai a világ legnagyobb versenyein vesznek részt.

Mohamed Rasid al-Maktum, az elhunyt fivére, a világszerte ismert üzletember, az Egyesült Arab Emírségek védelmi minisztere lesz Dubai új uralkodója. A föderáció új kormányfőjét és alelnökét Kalifa bin Szaid sejk, az Emírségek elnöke nevezi ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik