Nagyvilág

Terrorfenyegetés a New York-i metróban

Egy bombafenyegetés miatt csütörtökön megerősítették a New York-i metróhálózatban a biztonsági intézkedéseket - közölte Tom Kelly, az amerikai nagyváros tömegközlekedési vállalatának a szóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy honnan származik a fenyegetés, de azt a hatóságok komolyan veszik, és ezért rendőri egységeket vezényeltek a metróhálózatba. Később Michael Bloomberg polgármester is megerősítette, hogy az FBI egy “speciális” fenyegetésről értesítette a városi hatóságokat. A terrorfenyegetésről szóló hírt később Michael Bloomberg polgármester is megerősítette, és sajtóértekezletén elmondta: a városi hatóságokat a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) értesítette a “speciális veszélyről”.

A fenyegetés a tengeren túlról érkezett – közölte Bloomberg, aki hangsúlyozta, hogy New York illetékes szervei minden megtesznek annak érdekében, hogy ne érhesse terrorista támadás az amerikai nagyváros metróhálózatát. Ezért óvintézkedésből növelték a rendőrök jelenlétet a metróállomásokon. A biztonsági emberek csomagokat, hátizsákokat, táskákat és pokolgép elrejtésére alkalmas tárgyakat vizsgálnak át szúrópróbaszerűen – fűzte hozzá.
Ray Kelly, New York rendőrfőnöke hangsúlyozta: olyan értesülések birtokába jutottak, hogy a város metróhálózata néhány napon belül terrortámadás célpontja lehet.

Bár az információk egyelőre nem nyertek egyértelműen megerősítést, mindenesetre elég okot adtak arra, hogy megerősítsék a biztonsági intézkedéseket a metróban.

Kelly is megerősítette, hogy a rendőrök különös figyelemmel lesznek az olyan alkalmatosságokra, amelyekben robbanószerkezeteket lehet elrejteni, így például a babakocsikra is. A hatóságok a metróval utazókat körültekintésre és óvatosságra kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik