Nagyvilág

A Helios-gép összes utasa élt a becsapódáskor

A becsapódást megelőző pillanatban még életben volt a múlt vasárnap a görög főváros közelében lezuhant ciprusi gép valamennyi megtalált utasa - vált ismertté vasárnap Athénban a légi baleset körülményeit feltárni hivatott vizsgálat eddigi eredményeiből.

A vizsgálódásból leszűrt következtéseket Filipposz Kucaftisz görög főhalottkém osztotta meg a sajtó képviselőivel. A Helios Airways ciprusi légitársaság Lárnakából Athénba tartó 522. számú járata múlt vasárnap zuhant le a görög fővárostól 40 kilométernyire északra 121 emberrel – 115 utassal és hatfős személyzettel – a fedélzetén. A gépen tartózkodók – ciprusi, görög és német állampolgárok – közül senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Az áldozatok közül három személy földi maradványait egyelőre nem találták meg. A vasárnap közölt vizsgálati eredmények ellentmondanak azoknak a görög sajtójelentéseknek, miszerint a gépen utazók még a levegőben halálra fagytak vagy megfulladtak a Boeing 737-es légkondícionáló berendezésének meghibásodása, illetve a fedélzeten bekövetkezett légnyomáscsökkenés miatt.

Ez utóbbi kettőt emlegették eddig a szerencsétlenség fő okaként. A görög főhalottkém közölte, hogy folytatódik a súlyosan összeégett áldozatok azonosítása. Filipposz Kucaftisz a jövő hétre ígérte a vizsgálat lezárását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik