Nagyvilág

Hamarosan azonosíthatják az egyik londoni merénylőt

A brit rendőrség közel jár ahhoz, hogy azonosítsa a múlt csütörtöki londoni bombamerényletek egyik elkövetőjét. A kiszivárgott információk az öngyilkos merénylet teóriáját erősítik meg – értesült a Financial Times.

A brit lap keddi száma a nyomozás egyik meg nem nevezett külföldi résztvevőjét idézte, aki szerint néhány napon belül közzétehetik egy vagy több gyanúsított fényképét. Egy másik újság, a nagy tekintélyű Times azt írta, hogy a törvényszéki orvos szakértők nagy figyelmet szentelnek a felrobbantott buszról előkerült két holttestnek, mert azt gyanítják, hogy sikerült megtalálniuk a merénylőt.

Egy magas rangú rendőr szerint a két ember vagy a pokolgép fölött ült, vagy náluk volt a robbanószerkezet. Ugyancsak a Times szerint az öt nappal ezelőtti merényletekben használt robbanószerkezeteket nagy valószínűséggel egy szakember készítette, aki képes katonai felhasználásra alkalmas eszközök előállítására. Christophe Chaboud, a francia terroristaellenes rendőrség vezetője, aki segít londoni kollégáinak a nyomozásban, úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a felhasznált robbanószer katonai eredetű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik